Interview penningmeester

Je bekijkt nu Interview penningmeester

Josien (22 jaar), over haar collegejaar als penningmeester van de Leidse Juridische Studievereniging Libra. “Je kan zo goed een jaar plannen, maar uiteindelijk weet je toch niet hoe het loopt!”

Het leven van Josien

Josien zit in haar derde studiejaar van HBO-Rechten. Het derde jaar staat ook wel bekend als het stagejaar. Momenteel loopt zij stage bij Vestius Advocaten in Amsterdam. Naast haar drukke leven als penningmeester, student en stagiaire, is zij ook nog actief als tweedejaars honoursstudent.

Money, money, money

Als je binnen J.S.V. Libra “schatbewaarder” hoort, dan weet je dat ze het allemaal over Josien hebben. “Mijn taak is het verdelen van het budget over de activiteiten en andere kosten”, vertelt Josien. Naast die taken moet ze ook controleren welke leden de contributie hebben betaald en zorgt ze dat ieder half jaar de boekenkorting wordt teruggestort.

Kennis is macht

Z’n jaar als penningmeester is niet alleen belangrijk voor de vereniging, maar ook voor je eigen persoonlijke ontwikkeling. Josien heeft namelijk geleerd dat als je iets wil, je het zelf moet opstarten. Vervolgens is het nog de kunst om dat dan te blijven doorzetten. Helaas heeft ze door de coronacrisis ook geleerd dat je het moet accepteren als niet alles lukt zoals gepland, bijvoorbeeld de lustrumweek of de studiereis. Zo zegt ze: “Je kan zo goed een jaar plannen, maar uiteindelijk weet je toch niet hoe het loopt. De kunst is om te roeien met de riemen die je hebt om er altijd het beste van te maken.”

Souvenirtje van het jaar als bestuurslid

Net zoals bij Demi is ook bij Josien de CoBo haar leukste herinnering! Dit jaar was de eerste CoBo van J.S.V. Libra en naar verhalen was dit een groot succes. Deze borrel is niet alleen lekker drinken, maar ook netwerken en veel cadeautjes ontvangen.

“Ik zal altijd betrokken blijven bij de vereniging, maar ik weet nog niet op welke manier. Ik kan wel zeggen dat na dit jaar als bestuur de vereniging toch een beetje aanvoelt als een kind wat je laat opgroeien”, zegt Josien.

Ben jij na het lezen van het verhaal van Josien enthousiast geworden voor de functie als penningmeester? Schroom dan niet en stuur een mailtje naar jsvlibra@gmail.com en vertel waarom jij de schatbewaarder van Libra moet worden!

Geschreven door: Jeffry de Graaf

Geef een antwoord