Interview secretaris

Je bekijkt nu Interview secretaris

Jolien (21 jaar), vertelt over haar collegejaar als secretaris van de Leidse Juridische Studievereniging Libra. “Libra blijft altijd een deel van mij en mijn studententijd!”

Daily life

Jolien zit momenteel in haar tweede jaar van de studie HBO-Rechten. Net zoals iedereen is zij ook thuis bezig voor de laatste loodjes van dit jaar. Naast haar studie is zij normaal gesproken ook actief bij haar dispuut van Quintus en werkt ze één dag in de week bij een advocatenkantoor.

Griffier van de vereniging

De functie van Jolien is secretaris. Zij zorgt ervoor dat alle in- en uitschrijvingen kloppen, alle mail wordt beantwoord en contact wordt onderhouden met de leden. Naast deze activiteiten zorgt zij er ook voor dat alle bestuursvergaderingen worden voorzien van een notulen.

Ontwikkelen van vaardigheden

“Wat ik heb geleerd dit jaar is: loslaten. Loslaten, dat dingen vaak niet gaan zoals je had gedacht”, vertelt Jolien. Je loopt als bestuur tegen vele veranderingen aan. Zo stond er de studiereis gepland die helaas niet door ging en vele andere activiteiten. Jolien geeft ook aan dat het soms lastig is om het enthousiasme van leden aangewakkerd te houden. Ze had graag aan iedereen willen laten weten dat Libra echt een hele leuke vereniging is!

Making memories

Net zoals bij ieder ander bestuurslid is ook bij Jolien de CoBo de leukste herinnering. “Het was een hele leuke avond met leden, andere verenigingen, vrienden en familie. Aan deze avond hebben wij een mega goede band overgehouden met elkaar”, zegt Jolien. 

Ze zou graag betrokken willen blijven bij de vereniging, maar wel in mindere mate. Volgend jaar wordt het voor haar nog drukker, vanwege stage. Wat ze daarbij wel zegt is: “Ik weet nog niet hoe en wat, maar Libra blijft altijd een deel van mij en mijn studententijd.”

Ben jij na het lezen van Jolien haar verhaal enthousiast geworden voor een functie binnen het bestuur? Geef het dan aan via een mail naar: jsvlibra@gmail.com en misschien ben jij wel het gezicht van Libra volgend jaar!

Geschreven door: Jeffry de Graaf

Geef een antwoord