Interview: Quaestor 2020-2021

Je bekijkt nu Interview: Quaestor 2020-2021

Vandaag sprak ik met de gezellige Ivar Kortekaas (22). Hij is een vierdejaars HBO-rechten student en onze penningmeester. Ik wil er graag achter komen wie hij is en wat de penningmeester nou eigenlijk doet. Ivar, hoe ziet jouw taak als penningmeester eruit? ‘’Ik ben voor het studiejaar 2020-2021 de penningmeester van Libra, met een net woord ‘Quaestor’ genoemd (Wist je trouwens dat Julius Caesar in 69 V.Chr. ook Quaestor was?!). Als penningmeester ben ik vooral bezig met de financiële kant van de vereniging. Begrotingen, facturen en het beheer van de verenigingsgelden behoren tot de vaste taken. Vanwege de Covid-19 pandemie is het dit jaar wel anders om bestuurslid te zijn van een studievereniging. Zo is het helaas niet mogelijk om grote borrels en feesten te organiseren. Ook Libra is op de digitale tour gegaan en dit bevalt mij naar omstandigheden heel erg goed. Mijn grote complimenten aan de andere bestuursleden en de activiteitencommissie.                        Door het enthousiasme en optimisme van deze mensen hebben we dit jaar al veel leuke (online) evenementen gehad en ook in deze lastige tijd staan ze voor Libra en haar leden klaar. ‘’

Wat is het leukste/gekste wat je binnen Libra hebt meegemaakt? ‘’De leuke dingen die ik met Libra heb meegemaakt zijn niet op twee handen te tellen. Sinds mijn eerste studiejaar ben ik al actief bij de vereniging. Zo ben ik begonnen als algemeen lid van de activiteitencommissie en heb ik geleerd hoe het is om zelfstandig evenementen te organiseren en hier de verantwoordelijkheid voor te hebben (dit heb ik twee jaar gedaan). Hierna ben ik voorzitter van de activiteitencommissie geworden waarbij ik samen met de commissieleden hele toffe evenementen neer heb mogen zetten. Ik kijk nog steeds met veel plezier terug op deze tijd waarin ik veel heb mogen leren. Voor mij voelt dit als een voltooiende stap van mijn loopbaan binnen Libra na al die tijd actief te zijn geweest binnen de vereniging. Gedurende de afgelopen 3,5 jaar heb ik alle ins-en-outs gezien, heel veel meegemaakt en heb ik ontzettend leuke mensen leren kennen. ‘’

Wat maakt Libra een leuke vereniging? ‘’Bij Libra staat vrijheid en gelijkheid heel hoog in het vaandel. Zo is iedereen vrij in het bijwonen van activiteiten binnen de vereniging en zijn er bijvoorbeeld geen verplichte borrels. Bij Libra kan je zijn wie je bent, niet hoe je denkt dat je moet zijn. Het bestuur, de commissies en de leden maken de vereniging tot wat ze is en het is daarom ook erg leuk om te connecten met verschillende leden bij de vele borrels en andere sociale activiteiten. Libra is een studievereniging, geen studentenvereniging. Het goed en prettig kunnen doorlopen van je studieloopbaan op de hogeschool is vanzelfsprekend erg belangrijk voor Libra. De vereniging probeert zich dan ook altijd zo veel mogelijk in te zetten voor haar leden op dit gebied. Zo zijn er verschillende workshops, bijlessen en andere studie gerelateerde activiteiten om je te helpen met halen van de tentamens! Saamhorigheid en gezelligheid zijn denk ik twee woorden waarmee je de sfeer van Libra en haar leden heel beknopt kunt samenvatten. ‘’

Wie is je grote voorbeeld en waarom? ‘’Ik heb niet één groot voorbeeld. Ik probeer altijd uit elke ontmoeting met de mensen om mij heen iets mee te nemen en hier iets van op te steken. Ik heb dus eigenlijk heel veel kleine voorbeelden! Ik geloof dat deze aanpak (zeker als rechtenstudent!!) erg helpt en nuttig is met het worden/zijn van een ‘mensen mens’ omdat je elke dag vanuit verschillende invalshoeken en opvattingen naar dingen leert kijken.’’

Waar zie je jezelf werken over 10 jaar? ‘’Intellectueel eigendom interesseert mij enorm, evenals Privacy. Wie weet ben ik over 10 jaar in een van deze gebieden terug te vinden. ‘’

Heb je nog leuke hobby’s? ‘’Zeker! Lekker koken is een grote hobby van mij, evenals sporten. Een gezonde dosis Netflix mag in dit rijtje ook niet ontbreken.’’

Dank Ivar voor je tijd. Volgende keer kunnen jullie kennismaken met de Assessor Intern, Berber van der Kaaij. 

Geschreven door: Marlon Reinders.

Geef een antwoord