Interview: Commissaris Intern 2020-2021

Je bekijkt nu Interview: Commissaris Intern 2020-2021

Vandaag sprak ik met Berber van der Kaaij (23). Zij is vierdejaars van HBO-Rechten. Ook is ze de Commissaris Intern van de studievereniging Libra. Ik wil er graag achter komen wie zij is en wat Commissaris Intern nou eigenlijk doet. Berber, hoe ziet jouw taak als Commissaris Interneruit? ‘’Binnen het bestuur heb ik de functie Commissaris Intern. Dit houdt in dat ik mij bezighoud met de verschillende commissies die Libra rijk is. Zo onderhoud ik contact met de voorzitters en de andere leden en check ik of het goed met hen gaat. Daarnaast voer ik ook de ‘sollicitatie’-gesprekken met nieuwe leden van de verschillende commissies. Als laatste houd ik mij bezig met de Social Mediakanalen, dus welke content online komt en dat het er allemaal een beetje leuk en netjes uitziet! Tevens ben ik bezig met onze Quaestor Ivar om de website (nog) mooier en handiger te maken! Erg leuk!’’

Wat is het leukste wat je binnen Libra hebt meegemaakt? ‘’Zelf heb ik heel erg genoten van de online pub quiz van vorig jaar! Het was aan het einde van het studiejaar en Corona was in volle gang. Dus de enige optie was dan ook om de pub quiz online door te laten gaan. De opkomst was erg goed en we hebben met elkaar flink wat afgelachen! Een mooie avond dus (helaas niet gewonnen…)!’’

Waarom ben je rechten gaan studeren? ‘’Voordat ik ben beland bij HBO-Rechten heb ik eerst een andere studie gedaan. Dat vond ik erg leuk maar heb ik helaas niet gehaald. Vervolgens stond ik dus weer een voor een studiekeuze en dat vond ik erg lastig! Uiteindelijk heb ik gekeken naar mijn vorige studie welke aspecten ik het leukst vond en uiteindelijk is daardoor de keuze op HBO-Recht gevallen. Een fijne bijkomstigheid was dat ik nu kon studeren in de stad waar ik woon. Nu vraag je je misschien af of ik blij ben met de (studie)keuzes die ik heb gemaakt, nou dat zeker! Natuurlijk kan niet alles leuk zijn, maar ik merk dat ik veel voldoening haal uit de studie HBO-Rechten. Daarnaast heb ik in de tussentijd leuke vrienden gemaakt op de Hogeschool Leiden die ik niet zou willen missen!’’

Waar zie je jezelf werken over 10 jaar? ‘’Dit vind ik een lastige vraag! Hoewel ik erg blij ben met de studiekeuze die ik heb gemaakt destijds, zit ik met de gedachten te spelen om een (pre)master Geschiedenis te gaan doen. Maar ik vind de verschillende rechtsgebieden ook heel leuk dus wellicht kies ik uiteindelijk toch voor het recht. Maar de eerste stap is afstuderen!’’

Wie is je grote voorbeeld en waarom? ‘’Dit vind ik een lastige vraag, maar als ik een iemand moet kiezen dan is het uiteindelijk toch mijn moeder. Ze is een hardwerkende vrouw en laat niet snel het achterste van haar tong zien. Ze is eerlijk en oprecht en een heel goed luisterend oor. ‘’

Heb je nog leuke hobby’s?‘’Ik houd er erg van om te hockeyen en vind het ook leuk om hard te lopen (als het lekker weer is ;)). In de winter ski ik graag. Hopelijk kan ik deze winter weer naar de Alpen om te roetsjen over de bergen, maar dat is natuurlijk even afwachten!’’

Als je voor 1 dag met iemands leven mocht ruilen met wie zou dit dan zijn? ‘’Koningin Máxima! Hoe cool om een keer op staatsbezoek te gaan in mooie en verre landen, waar je dan prachtige kleren mag dragen. Los van de prachtige outfits die ze draagt, zet zij zich voor vele goede initiatieven in en neemt zij daarin ook de lead. Naar mijn idee is het echt een powervrouw!’’

Bedankt Berber voor je tijd! Volgende week kunnen jullie kennismaken met de Commissaris Extern, Sophie Geelhoed. 

Geschreven door: Marlon Reinders.

Geef een antwoord