Interview: Voorzitter Activiteitencommissie 2020-2021

Je bekijkt nu Interview: Voorzitter Activiteitencommissie 2020-2021
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:0 Reacties

Vandaag sprak ik met Angeline Kooijman (24). Zij is een vierdejaars HBO-rechtenstudent en de voorzitter van de activiteitencommissie van Libra.  Ik wil er graag achter komen wie zij is en wat de voorzitter van de activiteitencommissie nou eigenlijk doet. Angeline, hoe ziet jouw taak als voorzitter eruit? Als voorzitter van de activiteitencommissie plan ik commissievergaderingen, leid ik deze vergaderingen en zorg ik ervoor dat wij als commissie regelmatig gezellige en leerzame activiteiten organiseren. Ik stuur in principe de andere leden van de activiteitencommissie aan. Daarnaast ben ik het aanspreekpunt van de commissie voor het bestuur van Libra. Daardoor heb ik regelmatig contact met de leden van het bestuur.

Wat maakt Libra een leuke vereniging? Het is erg fijn om een omgeving te hebben waar je in contact kan komen en blijven met gelijkgestemden, zoals mensen die dezelfde studie volgen. Je kunt ervaringen uitwisselen, dingen van elkaar leren en natuurlijk ook gewoon een gezellige tijd met elkaar hebben. Libra biedt zo’n omgeving. En deze omgeving is gezellig en respectvol. Ik denk dat Libra daarom een enorm leuke vereniging is.

Wat is het leukste wat je binnen Libra hebt meegemaakt? Dit is al mijn derde jaar dat ik actief ben binnen (een van de commissies van) Libra. Ik heb dus al behoorlijk wat activiteiten meegemaakt en voorbij zien komen. Het is daarom moeilijk om te zeggen wat het leukste was, maar ik denk dat ik wel een keuze kan maken. Ongeveer 1,5 jaar geleden werd The Voice Of Libra 2.0 georganiseerd. We hebben toen een karaokebar in Den Haag bezocht. Dat was zo ontzettend leuk en gezellig! Ik vind het echt jammer dat we dat dit collegejaar waarschijnlijk niet meer kunnen organiseren in verband met de coronamaatregelen. Hopelijk kan het volgend collegejaar allemaal weer, want ik denk dat bijna iedereen wel verlangt naar zulke activiteiten.

Waarom ben je rechten gaan studeren? Ik vind zowel de Nederlandse taal als het recht al lang interessant. Ook heb ik psychologie altijd erg interessant gevonden. De motivaties en beweegredenen van mensen vind ik heel fascinerend. Uiteindelijk heb ik voor rechten gekozen, omdat ik dacht dat deze studie een beetje van alles zou hebben. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is voor een jurist erg belangrijk en het kijken naar de beweegredenen van mensen net zo. Ik heb in ieder geval altijd de wens gehad om met mijn beroep mensen te kunnen helpen, een verschil voor hen te kunnen maken. Het recht is een machtig middel waar je veel mee kunt bereiken als je weet hoe je ermee om moet gaan. Daarom heb ik voor rechten gekozen.

Waar zie je jezelf werken over 10 jaar? Daar zou ik nu echt geen antwoord op kunnen geven. Momenteel leef ik van dag tot dag en probeer ik van elke dag te genieten. Daarnaast weet ik dat mijn interesses de afgelopen jaren regelmatig zijn veranderd, dus dat zou in de toekomst natuurlijk ook kunnen gebeuren. Wat ik nu interessant vind, vind ik over 10 jaar misschien helemaal niet meer interessant. Ik probeer altijd te doen wat op dat moment goed voelt en wat dat over 10 jaar is, durf ik nu niet te zeggen.

Wie is je grote voorbeeld en waarom? Om eerlijk te zijn heb ik niet één groot voorbeeld. Ik denk dat ik daar te nuchter voor ben. Niemand is immers perfect en ik ben van mening dat we van meerdere mensen verschillende dingen kunnen leren. Ik heb wel heel erg veel respect en bewondering voor mijn ouders. Het zijn beiden hardwerkende en loyale mensen. Zij hebben mij altijd een liefdevol thuis geboden en hebben mij grotendeels gevormd tot de persoon die ik nu ben.

Bedankt Angeline voor je tijd! 

Geschreven door: Marlon Reinders. 

Geef een antwoord